Vita cu ceapa si ghimbir

Ingrediente pentru 2 persoane:

250 g muschi de vita ( fara tendoane si pielite )
1 legatura de ceapa verde ( 5-6 cepe verzi nu mai groase de 1-1.5 cm )
5 catei de usturoi
1 bucata de ghimbir de 3 cm lungime
4 linguri sos de soja negru
1 lingurita amidon
6 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Carnea se taie in fasii subtiri de maxim 1.5 mm grosime, foarte important sa se taie perpendicular pe fibra.
Ceapa se taie in bucati de 3-4 cm lungime, partea tare a cepei, cea din fata se cresteaza pe jumatate dupa ce a fost taiata in bucati, frunzele raman asa.
Usturoiul se taie in bucati mari, ghimbirul in fasii cam de aproximativ 0.5 cm latime si nu mai groase de 2 mm.
Modul de preparare al acestei mancari il descrie filmuletul care poate fi accesat “aici“.

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 8 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: