Supa crema de rosii dreasa cu orez

Ingrediente pentru 10 portii:

1 l suc de rosii ( se obtine din 2 Kg. de rosii proaspete )
5-6 cartofi mari
1 ardei potrivit
300 g orez fiert
3 morcovi potriviti
1 bucata de telina cat un ou de gaina
1 bucatica de 5 cm lungime de dovlecel
1/4 gulie de marime medie
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
3 frunze de telina
3 fire de cimbru verde
5-6 fire de patrunjel verde
sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

Se pun la foc mai intai morcovii, telina, gulia, ceapa, usturoiul, frunzele de telina, firele de cimbru si se lasa sa fiarba 20 de minute, se adauga apoi si restul de legume, mai putin ardeiul.
Dupa ce legumele s-au fiert se scot din apa in care au fiert, apa se pastreaza. Legumele fierte se amesteca cu sosul de rosii si cu patrunjelul si se mai fierb 5-10 minute.
Compozitia astfel obtinuta se paseara cu un blender si apoi se adauga din apa in care au fiert legumele pentru a subtia compozitia. Se adauga orezul fiert si se amesteca pana se omogenizeaza totul.
Condimentam supa cu sare si piper si o servim alaturi de crutoane de paine sau o paine crocanta si busuioc proaspat deasupra.

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire:100 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: