Spaghete cu sunca si sos de rosii

Ingrediente pentru 2 portii:

160-170 g spaghete
50 g sunca
2 catei de usturoi
100 g sos de rosii proaspat
4 frunze de busuioc proaspat
30 g parmezan
1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare:

Intr-o oala mai mare se pun 2 litri de apa la foc. Cand apa incepe sa fiarba se aduaga pastele si 1 lingura mare de sare grunjoasa. Se fierb 8 minute dupa care se scot.
Incingem 1/2 lingura de ulei intr-o cratita la foc mic, adaugam sunca taiata bucatele mai mici dupa preferinte . Dupa 2 minute aduagam 1 catel de usturoi tocat marunt si lasam totul pe foc 1-2 minute.
Aduagam sosul de rosii, parmezanul si invartim sa se omogenizeze. Oprim focul, adaugam frunzele de busuioc taiate in bucati mai mari si tinem sosul la cald.
Dupa ce s-au fiert pastele si le strecutam de apa incingem restul de ulei de masline in aceeasi oala in care au fiert pastele, adaugam usturoiul ramas in uleiul incins dupa ce il zdrobim iar dupa ce incepe sa miroase a usturoi se opreste focul, se adauga pastele si se amesteca totul bine.
Peste paste adaugam sosul creat anterior si amestecam sa se omogenizeze.

Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 10 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astep la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: