Sarmale in varza chinezeasca

Pentru ca sarbatorile de iarna se apropie mi-am propus sa va prezint din timp cateva retete specifice acestora.  Urmatoarea reteta este prima din aceasta categorie.

Ingrediente pentru 50 sarmalute:

300 g carne de vita tocata
300 g carne de porc tocata
300 g piept de pui tocat
500 ml suc de rosii
200 ml de vin rosu
200 g orez
30 ml de ulei
5 cepe mari
2 morcovi
1 bucatica de telina ( 50 g )
1 bucatica de radacina de patrunjel ( 50 g )
2 oua
1 legatura patrunjel verde
1 legatura marar verde( sau 1 lingura de marar uscat)
1 lingura de sare mare + 1 lingurita sare mare
1 lingurita piper
1 varza chinezeasca mare sau 2 mai mici
1/2 lamaie

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in 100 ml de apa cu 30 ml de ulei. Morcovul, telina si radacina de patrunjel se dau pe
razatoare si se adauga la ceapa care se caleste, punem vinul si lasam sa se inmoaie legumele in cratita acoperita cu un capac.
Dupa ce s-au inmuiat legumele, adaugam o lingurita de sare, orezul si sucul de rosii, lasam sa dea un clocot, oprim focul si
lasam sa se raceasca.
In paralel tocam verdeturile si le amestecam cu carnea, adaugam cele 2 oua, condimentam cu sare si piper si amestecam sa se
omogenizeze toate.
Punem o oala mare cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba apa, oprim focul si punem vaza la inmuiat.
Dupa ce s-au racit legumele, le amestecam cu compozitia formata din carne si verdeturi.
Scoatem varza inmuiata, o lasam sa se raceasca si apoi le umplem cu compozitia creata anterior.
Un vas de lut tinut in apa cel putin 20 de minute, il dam cu putin unt si apoi punem un rand de frunze de varza pe fundul vasului
dupa care incepem sa cladim sarmalele.
Adaugam apa pana trece in vas deasupra sarmalelor, stoarcem deasupra lamaia, acoperim vasul cu capacul si introducem la cuptor
pentru aproximativ 90 de minute la foc mediu.
Delicioasele sarmale se servesc calde asezonate cu putina smantana.

Timp de pregatire 30-40 minute
Timp de gatire 80-90 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge