Sa gatim in aer liber

Totul a inceput cu invitatia unor prieteni dragi de a merge la ei in vizita la casuta ce si-o construiesc.

Fiul nostru care e innebunit dupa statul in apa a aflat de aceasta invitatie abia in ziua in care ne-am inteles ca mergem. Cand a auzit ca si-au luat o piscinuta nici nu mai avea rabdare sa stea in casa, dar fiind singur cu catelusa acasa nu prea a avut de ales pana ce am terminat noi programul la locul de munca.

Ne-am pornit la drum in data de 05.07.2011 seara in jur de ora 17:40 . Inainte de plecare am luat wok-ul cel mare, ulei de masline si cateva legume ( ardei, morcov, cartof, usturoi ), restul ingredientelor le-am achizitionat pe drum ( sos de soja, piept de pui si amidon ). Eu am plecat cu gandul ca o sa gatesc ceva, oricum s-ar fi facut ceva gratarele daca nu mi-as fi exprimat eu dorinta de a gati. Am zis ca vreau sa incerc un preparat la wok, direct pe foc cu lemne. O provocare si pentru mine de a prepara in wok folosind un foc pe lemne, la wok e nevoie de foc puternic, si focul puternic ardea si pe langa wok 🙂 deci…. atentie pe ce pui mana 🙂

Am fost surprins sa gasesc la prietenii nostri un suport, parca pregatit, pentru wok-ul ce l-am luat cu mine :), deci catusi de putin misiunea de a lucra cu wok-ul s-a mai usurat. 🙂 Pana sa-mi dau seama ca ar fi frumos sa fac si cateva fotografii sa impartasesc cu voi aceasta experienta curatasem 5 cartofi si i-am si pus la fiert cu cateva bucati de usturoi :), asa ca fotografiile au aparut doar dupa ce am scurs cartofii de apa, calitatea lor este cea a unei camere de telefon, fiind singura sursa de a imortaliza aceste momente.

Am vrut sa fac cartofii mai crocanti asa ca dupa ce i-am scurs de apa am adaugat ulei de masline si i-am lasat sa faca o crusta. Am continuat cu carnea si restul ingredientelor in timp ce altii se balaceau. Las mai departe imaginile sa vorbeasca pentru mine 🙂 .

Pot sa spun ca a fost o seara foarte reusita, linistita, la aer curat si liniste iar noi ne-am simtit minunat.

Multumim Alina pentru invitatie.

One Response to Sa gatim in aer liber

  1. alina says:

    Cu placere. Sper ca vor urma si altele. Yami… abia astept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: