Pulpa de porc cu legume si couscous

Ingrediente pentru 4 portii

300 g pulpa de porc ( bucata sa nu fie mai mare de 6/6 cm si sa fie degresata )
150 g couscous
350 g legume ( morcov, fasole verde, conopida, mazare, ardei gras …)
30 ml ulei
1 lingura unt
1 lingura zahar
1 lingurita otet de orez
sare si piper

Mod de preparare:

Punem la foc couscous-ul intr-o oala. Dupa 4 minute de fierbere scoatem couscous-ul si-l trecem sub jet de apa rece iar apoi il pastram.
Carnea se da cu aproximativ o lingurita de ulei, dupa care se condimenteaza cu sare si piper. O asezam pe un gratar incins si o lasam sa se patrunda cate 5 minute pe fiecare latura.
Intr-o tigaie topim untul cu o lingurita de ulei, adaugam zaharul, otetul, condimentam cu putina sare si piper si adaugam in acest sos carnea de pe gratar dupa ce aceasta s-a facut. La foc mic o intoarcem pe tote partiile si o stropim cu sosul creat. Dupa 3 minute oprim focul si o lasam in tigaie acoperita.
Incingem un wok cu uleiul ramas, adaugam legumele si sotam rapid totul, cand legumele incep sa se inmoaie putin adaugam si couscous-ul, condimentam totul dupa gust si le mai tinem pe foc 3 minute amestecand incontinuu.
Cand si legumele sunt gata taiem carnea in fasii de 1 cm grosime, stropim feliile cu putin sos in care a stat carnea si o servim alaturi de legume.


Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 30 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: