Pui la cuptor in vas de lut si cartofi crocanti

In weekendul ce a trecut mi-am propus sa prepar o mancare foarte simpla, dar care sa fie totusi foarte apreciata de toti cei care o vor manca sau vor incerca sa o prepare.
Filmuletul si textul urmator detaliaza ce am pregatit. Sper ca o sa va placa si voua, familia mea si-a lins degetele 🙂

Ingrediente pentru 6 portii:

1 pui aprox. 1,5 Kg.
1,5 Kg cartofi
1 plic boia dulce
1 lingura de sare fina
50 ml ulei de masline
1/2 lingurita de piper
1/2 lingurita de rozmarin
1/2 lingurita de salvie
3 catei de usturoi
1 lingurita usturoi granulat
50 ml vin

Amestecam uleiul cu boia dulce, sarea, salvia, usturoiul granulat si piperul. Despicam spatele puiului si il condimentam cu 3/4 din cantitatea de condimente creata anterior.
Puiul astfel condimentat il punem intr-un vas de lut ( care in prealabil a fost tinut in apa rece minim 30 de minute) uns cu unt si adaugam vinul.
Bagam puiul la cuptor pentru 40 de minute. Dupa primele 30 de minute luam capacul pentru a se rumeni frumos.
Cartofii curatati si spalati ii taiem in bucati mari, eu ii tai in 4 de obicei, ii condimentam cu restul de condiment ramas, adaugam rozmarinul, ii stropim cu ulei de masline si ii punem in cuptor la foc mare pentru 35-40 minute.
Dupa ce puiul si cartofii s-au copt ii servim impreuna.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 50 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge