Prajitura cu dulceata de visine

Ingrediente pentru o tava 25/40 cm:

400 g zahar
400 g unt mai gras de 65 %
8 oua mari
340 g faina
60 de grame cacao
2 lingurita praf de copt
2 plic de zahar vanilat
2 vârf de cutit sare
200 g dulceata de visine
1 lingurita de cacao

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbensuri la cele 8 oua. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si zaharul vanilat iar apoi galbenusurile care inainte au fost amestecate cu putina sare si batute.
In spuma de la albusuri incorporam treptat untul ( untul sa fie moale la temperatura camerei ) si apoi faina.
Tava o ungem cu unt si apoi o tapetam cu faina. Punem aproape toata compozitia obtinuta mai sus in tava, pastram 2 linguri pe care le amestecam cu lingurita de cacao si apoi presaram din aceasta compozitie peste cea din tava, aleator sa obtinem ce modele dorim.
Peste acestea in tava punem dulceata de visine in asa fel incat sa avem dulceata din 3 in 3 cm indiferent cum masuram.
Cuptorul ar trebuie sa fie deja preincalzit, eu il pornesc la inceputul procedeului.
Introducem tava in cuptor pentru 35-40 de minute la foc mic. Testam cu scobitoarea daca e gata dupa 35 de minute, daca se prinde de ea atunci o mai lasam.
Este foarte important sa o coacem la foc mic pentru a nu se arde in partea de jos si pe laterale.


Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatire: 35 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: