Prajitura cu branza de vaci

Reteta ce o prezint in continuare este pentru toti cei carora le plac deserturile cu branzica de vaci. Cu sigurata veti impresiona pe oricine o va gusta.

Ingrediente:

Pentru blat avem nevoie de:
100 g faina
100 g zahar
100 g unt la temperatura camerei
2 oua
1 varf de cutit de sare
1 fiola esenta de vanielie

Topingul are nevoie de:
500 g branza
200 g zahar
3 oua
1 fiola esenta de vanilie
4 linguri mari cu varf de gris

Mod de preparare

Incepem prin a prepara blatul care nu trebuie sa fie mai gros de 1-1,5 cm. Separam albusurile de galbenusuri la cele 2 oua, batem albusurile spuma, adaugam apoi zaharul, continuam cu galbenusurile, untul, faina pe care o punem treptat si esenta de vanilie.
Compozitia aceasta o punem intr-o tava de 25/20 cm sau o forma de tort cu diametrul de maxim 26 cm care inainte a fost unsa cu unt si tapetata cu faina.
Punem tava la cuptor pentru 10-15 minute la foc mic spre mediu.
In acest timp pregatim topingul de branza. Amestecam branza cu zaharul, ouale, 3 linguri de gris si esenta de vanilie, pasam toata compozitia cu un blender vertical.
Scoatem tava din cuptor, adaugam topingul de branza, acoperim toate zonele, presaram si ultima lingura de gris peste si o bagam la cuptor pentru 30-35 minute la foc mic spre mediu.
Dupa ce s-a copt si topingul a capat o culoare galbuie, scoatem prajitura afara din cuptor. O lasam sa se raceasca, o scoatem din tava si o portionam.
O servim rece ( dupa minim 2 ore de stat in frigider ) cu zahar pudra presarat deasupra.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 50 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

5 Responses to Prajitura cu branza de vaci

  1. catrina says:

    Am facut-o! E buna, merita incercata si asezonata cu diverse topping-uri. Noi ne-am gandit la topping de caramel, apoi la dulceata de afine si la smantana calda, indulcita, cu vanilie si coaja de lamaie fin razuita.

  2. Sabou says:

    Multumesc pentru reteta, foarte buna

  3. Valentina says:

    Cea mai buna prajitura cu brânza pe care am mâncat-o!Multumesc pt reteta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: