Porc Gong Bao

Ingrediente pentru 4 persoane:

300 g pulpa de porc fara grasime
1 morcov mare
1 castravete verde potrivit
8 linguri sos de soja
4 linguri supa de pui ( daca nu este se poate folosi si apa )
1 lingurita de amidon
50 grame de alune sarate
1 ardei iute rosu
1 catel de usturoi
1/4 lingurita otet de orez
1/2 lingurita de zahar
3 linguri de ulei de masline

Modul de preparare

Pulpa de porc se spala se sterge de apa se curata de pielite si se taie fasii 2/3 cm si 2-3 mm grosime.
Morcovul se curata, se spala si se taie cuburi de 1/1 cm. Castravetele se spala se taie capetele si se taie cuburi de 1.5/1.5 cm. Usturoiul se toaca marunt.Ardeiului iute i se taie codita, se freaca in mana cu partea taiata in jos sa cada semintele si apoi se taie marunt.
Se incinge un wok apoi se adauga uleiul iar dupa 20 de secunde se pune carnea. Se invarte din cand in cand. Dupa 1 minut se adauga usturoiul si ardeiul iute, se mai lasa 30 de secunde si se adauga 4 linguri de sos de soja.
Se continua invartirea inca 1 minut si apoi se adauga morcovii si castravetele. Se mai stropeste totul cu restul de sos de soja, zaharul si otetul de orez, se adauga alunele si amidonul continuand sa invartim in mancare pe foc timp de 2-3 minute.
Preparatul se serveste cald alaturi de o garnitura de orez sau taietei chinezesti.


Timp de pregatire 20 minute
Timp de gatire 10 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge