Placinta cu mere (Apple pie)

Continuam seria retetelor cu miros de scortisoara specifice acestei perioade a anului. “Apple pie” sau “placinta cu mere” este urmatoarea reteta care va face papilele dumneavoastra gustative sa danseze de fericire.

Ingrediente pentru o placinta:

250 g faina alba
75 g zahar
40 g unt moale – la temperatura camerei
1 ou
1 lingura de smantana – lingura mare plina cu varf 🙂
1/2 cub de drojdie sau 1/2 pliculet de drojdie
esente

Pentru umplutura:
2 kg mere
150 g zahar
2 linguri praf de scortisoara
zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Facem un aluat la fel ca si la placintele cu branza de vaci, dar nu vom pune in el stafide. Lasam acest aluat sa dospeasca aproximativ 60 de minute. In acest timp merele le curatam, le taiem cubulete adaugam zeama de lamaie si le amestecam. Punem merele intr-o cratita la foc, adaugam si zaharul si le lasam la foc mic. Dupa ce a scazut zeama de la mere, oprim focul, adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca.
Aluatul dupa ce a dospit il luam si-l mai framantam 5 minute si apoi il impartim in 2 parti egale si le intindem in foi rotunde si subtiri, aproximativ 3 mm grosime. Luam o tava de placinta, o ungem cu putin ulei, presaram putina faina peste si punem prima foaie in ea. Adaugam peste foaie merele, cealalta o dam cu putin lapte pe margini si o punem deasupra cu partea unsa peste celalalt aluat.
Introducem placinta la cuptor la foc mic pentru aproximativ 30 de minute.
Cand placinta s-a copt o scoatem din cuptor. Dupa ce s-a racit presaram peste ea zahar vanilat si putin topping de ciocolata.

Timp de pregatire: 100 minute
Timp de gatire: 30-35 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: