Piept de pui in sos de mustar si tarhon cu garnitura de fasole verde si orez

Ingrediente pentru 4 portii:

600 g piept de pui
400 g fasole verde
200 g orez ( 1 cana )
100 g unt
200 g smantana
2 cani ( aceeasi ca si pt orez ) supa de pui
1 lingurita mustar Dijon
1 lingura de tarhon maruntit
60 ml ulei de masline
50 ml vin rosu
100 ml suc de rosii
1 lingurita sare
1 lingura boia dulce de ardei
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita frunze de salvie
6 catei de usturoi
Mod de preparare

Carnea o ungem cu 20 ml de ulei o condimentam cu sare, piper, boia, salvie, 3 catei de usturoi pisati marunt si vinul apoi o punem la rece pentru minim 2 ore. Orezul il spalam si-l punem in apa rece pentru 10 minute.
Dupa minim 2 ore carnea se va pune intr-o tava unsa cu ulei se acopera cu o folie de aluminiu si se baga la cuptor 30 de minute la foc mare. Dupa 30 de minute se da jos folia se lasa 15 minute, apoi se intoarce carnea sa se rujeze si pe cealalta parte inca 15 minute in cuptor.
Fasolea o inabusim in 200 ml de apa si restul de ulei, iar dupa ce apa a scazut adauagam 3 catei de usturoi taiati marunt, sucul de rosii, condimentam cu sare si piper si amestecam . Pastram fasolea la cald.
Intr-o oala de 3 l topim untul la foc mic ( se va arde daca e focul puternic) si cand este topit adauagam orezul, il amestecam bine, condimentam cu sare si piper si apoi punem supa de pui peste. Dam focul tare si cand incepe sa fiarba il reducem la minim, fierbem acoperit la foc mic 10 minute, apoi oprim focul, amestecam cu o furculita si lasam sa stea 20 de minute acoperit. In acest timp orezul va trage sigur in el toata zeama.
Amestecam smantana cu mustarul si tarhonul, o punem pe foc si dam un clocot, adaugam la nevoie sare si piper dupa gust.
Servim carnea cu fasole si orez iar peste ele presaram sos fierbinte.


Timp de pregatire: 150 minute
Timp de gatire: 60 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna !
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: