Piept de pui cu taietei

Ingrediente pentru 3 portii:

150 g piept de pui
4 catei de usturoi
2 morcovi tineri
2 cepe verzi mari
4 plicuri taietei chinezesti pentru supa
6 linguri sos de soja
1 lingura amidon
2 linguri ulei de masline
100 ml de apa

Mod de preparare

Punem o oala cu 2-3 l de apa la fiert. Cand aceasta incepe sa fiarba punem doar taieteii din plicuri in oala( pliculetele cu condimente nu le folosim ), oprim focul si lasam sa stea in apa taieteii 2 minute. Ii strecuram apoi de apa, ii stropim cu 2 linguri de sos de soja si-i pastram intr-un bol acoperit.
Usturoiul curatat il taiem in bucati mari, ceapa o taiem in bucati de aproximativ 2 cm lungime, partea alba inainte de taiere se creapa in 4. Taiem morcovii in forma dorita, eu i-am taiat fasii de aproximativ 2 mm grosime si nu mai lungi de 2-3 cm. Carnea o taiem in cubulete de 1-2 cm.
Incingem uleiul intr-o cratita, adugam carnea si dupa 1 minut o stropim cu 2 linguri sos de soja, invartim si o lasam aproximativ 30 de secunde, adaugam apoi ceapa si usturoiul, dupa 1 minut adaugam amidonul si invartim, apoi adugam morocovul, restul de sos de soja, apoi apa si fierbem toata compozitia 1 minut. Morcovul trebuie sa fie tare in mijloc, ceapa si usturoiul moi.
Servim preparatul obtinut alaturi de taietei.

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire : 10 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: