Piept de pui cu legume si orez prajit

Ingrediente pentru 2 portii:

150 g piept de pui
1 dovlecel mic
1 morcov mare
1 ceapa mica spre medie
2 catei de usturoi
4 linguri sos de soja dark
4 linguri ulei de masline
400 g orez fiert cu cel putin 24 de ore inainte de folosire- ATENTIE nu folositi orez proaspat fiert, se va distruge bobul de orez in timpul pregatirii la aceasta reteta

Mod de preparare:

Pieptul de pui, morcovul si dovlecelul ( se scoate mijlocul astfel incat sa ramana partea verde cu alb cam de maxim 1 cm pe ea ) le taiem in cubulete, ceapa si usturoiul le tocam marunt.
Incingem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, adaugam pieptul de pui si il sotam la foc mare, dupa maxim 1 minut adaugam ceapa, ustroiul si o lingura de sos de soja si le lasam pe foc fara sa invartim in ele 1 minut.
Adaugam morocovul, dovlecelul si inca o lingura de sos de soja.Lasam totul pe foc 2 minute dupa care le socoatem din tigaie intr-un bol.
Adaugam si celelalte 2 linguri de ulei de masline in tigaie si punem orezul avand grija sa desfacem din bulgarasii care s-au facut cat timp a stat la rece, il stropim cu sosul de soja ramas si amestecam sa fie cat mai uniform.
Turnam peste orez compozitia cu pieptul de pui si legume, amestecam sa se omogenizeze cat mai bine, gustam si eventual potrivim dupa gust cu sare si piper sau alte mirodenii dupa preferinte.


Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 10 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge