Pastrav cu susan la cuptor si sos picant

Ingrediente pentru 2 portii:

600 g pastrav ( 2 bucati )
2 ardei iuti rosii
3 catei de usturoi
4 linguri sos de soja dark
1 lingurita otet de orez alb
2 linguri ulei de susan
2 lingurite sos cu otet balsamic de Modena
2 linguri ulei de masline
1 pungulita mica de seminte de susan
1 fir de ceapa verde sau o ceapa alba mica
verdeturi proaspete ( coriandru sau patrunjel )
sare piper
6 felii de lamaie
100 g orez

Mod de preparare:

Pregatim orezul dupa reteta de “orez fiert”. Dupa ce am pus orezul la fiert ne apucam de peste.
Patravul se da cu ulei de masline atat pe interior cat si pe exterior, se condimenteaza cu sare si piper apoi se da prin susan ( presaram susan si in interiorul pestelui ).
Se pune la prajit intr-o tava in cuptor la foc mare pentru 20-25 minute.
In timp ce pastravul sta la cuptor, pregatim sosul picant.
Taiem usturoiul bucatele mici, ardeiii iuti dupa ce li s-au scos semintele ( taiem din partea cu coada de la ardei in interior aproximativ 2-3 mm astfel incat sa se vada semintele, tinem ardeiul cu partea taiata in jos intre palme si frecam palmele, astfel indepartam toate semintele cel mai rapid) se taie si ei marunt iar ceapa se taie fasii mici pe diagonala.
Incingem cele 2 linguri de ulei de susan, adaugam usturoiul si ardeiul iute. Cand incepe sa se simta mirosurul de usturoi ( dupa aproximativ 30 de secunde), se adauga sosul de soja si se invarte, se lasa putin pe foc, apoi se adauga otetul, sosul cu otet balsamic si se opreste focul.
Se aseaza in farfurie pastravul cu 3 cupe de orez si peste se pune sosul si se orneaza cu ceapa, verdeata si 3 felii de lamaie.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 30 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: