Pastrama din cotlet de porc

Ingrediente:

1 bucata cotlet de porc fara os de aproximativ 1,5 Kg.
10 catei de usturoi zdrobiti
1 lingurita de rozmarin
1 lignurita de salvie
1 lingurita de coriandru
1 lingura de piper negru macinat
1 lingurita de boia dulce
4 lingurite de zahar
4 linguri de sare mare

Mod de preparare:

Cotletul il taiem in bucati de 3 cm latime. Usturoiul zdrobit il amestecam cu rozmarin, salvie, coriandru, piper si boia pana obtinem un amestec omogen. Pe fiecare bucata de carne presaram sare pe toate partile si apoi putin zahar, asezam carnea pe partile cele mai late si adaugam ingredientele amestecate anterior desupra feliilor. Pe o folie adaugam putin zahar si apoi punem sare( este important ca sarea sa fie prima care are contactul cu carnea ), asezam o felie de carne cu partea pe care s-au pus ingrediente ameste cu usturoi in sus, presaram apoi peste aceasta bucata putin zahar si peste zahar putina sare, apoi asezam urmatoarea felie. Repetam acest procedeu pana ce avem toate feliile de carne asezate astfel. Nu claditi pe un singur rand caci e posibil sa vi se rastoarne carnea. Daca a ramas sare si zahar adaugati peste toata carnea intai sarea si apoi zaharul.
Inveliti bine carnea in folie( sa nu ramana gauri de aer in interior ), si o tineti la rece intr-un vas mai inalt timp de 5-7 zile. In fiecare zi scurgeti zeama din bol si intoarceti calupul de carne ( partea ce era jos sa fie deasupra ).
Dupa ce au trecut aceste zile se scoate din folie carnea, ea trebuie sa fie moale si usor de strapuns. Se pune la zvantat minim 5-6 zile. In acest timp se poate si afuma daca se doreste. Pastrama astfel creata se poate pastra o perioada mai indelungata de timp in locuri racoroase.


Timp de pregatire 30 minute
Timp de “gatire” 10 zile

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge