Paste de casa cu ceapa verde, dovlecel si gorgonzola

Ingrediente pentru 4 portii:

2 bucati dovlecel verde
250-300 g paste fainoase facute in casa
5 fire ceapa verde
1 buc. 10 cm praz
1 rosie mare taiata cuburi
2 cepe albe medii
75 g unt
150 g gorgonzola
2 linguri ulei
4 catei de usturoi zdrobiti si taiati marunt
1/2 lingurita de sare
1 varf de cutit de piper
a ardei capia rosu
6 linguri os de soja

Mod de preparare

Punem la foc o oala cu 3 l de apa si cand incepe sa fiarba adaguam pastele in ea si o lingura de sare. Lasam sa fiarba 3 minute, apoi strecuram pastele de apa si le pastram la cald.
Ardeiul il taiem in fasii, frunzele de la ceapa verde in bucati de maxim 3 cm lungime, prazul si partea alba de la ceapa fasii lungi de 5 -7 cm, gorgonzola o taiem in cuburi.
Cepele albe le taiem in rondele de 1 cm grosime si apoi rondelele le taiem in 4 bucati, dovlecelul il taiem pe lungime in 4 si apoi in bucati de maxim 3 cm lungime.
Incingem un wok, adaugam uleiul, apoi uturosiul si dupa 30 secunde punem ardeiul, partea alba de la ceapa si prazul. Lasam pe foc amestecand continuu aproximativ 2-3 minute.
In paralel punem pe foc ceapa alba si dovlecelul cu putin unt ( 25 g ) si il stropim cu 2 linguri de sos de soja, il lasam si pe el pe foc 2-5 minute pana se inmoaie putin.
In wok dupa cele 3 minute adaugam pastele, peste ele rosiile si frunzele de la ceapa verde, adaugam restul de unt si apoi dovlecelul cu ceapa alba facute separat.
Condimentam, adaugam 100 g gorgonzola, restul de sos de soja si amestecam compozitia foarte bine, focul sa fie mic. Lasam pe foc 1 minut si oprim focul.
Servim preparatul cald cu bucati de gorgonzola deasupra.


Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 15 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna !
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: