Papanasi cu dulceata de visine

Ingrediente pentru 10 portii:

500 g branza de vaci proaspata
500 g faina alba
200 ml lapte
100 g zahar
2 oua
1 varf de cutit de sare
1 praf de copt

Pentru prajit

250 ml ulei

Pentru ornare si servire

400 g de smantana
400 g dulceata de visine facuta in casa ( productie proprie)

Mod de preparare:

Amestecam toate ingredientele enumerate mai sus pana se omogenizeaza, exceptand uleiul pe care il folosim la prajit, dulceata si smantana. Aluatul obtinut trebuie sa aiba o textura mai moale si se prinde de mana.
Intr-o tigaie incingeti uleiul la foc mic. ATENTIE, foc mic! Daca se incinge uleiul la foc puternic papanasii raman cruzi in interior si aluatul nu creste.
Pentru a lucra cu aluatul moale ungeti-va pe maini cu ulei. Creati din aluat o biluta cam cat o minge de ping-pong, o turtiti dar sa ramana de 1 cm grosime, apoi se face in mijloc o gaura.
Papanasii astfel obtinuti se serversc fierbinti cate 2 la portie cu smantana si dulceata de visine deasupra.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 1 ora ( timp necesar de a praji 20 de papanasi cate 2-3 deodata )

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

2 Responses to Papanasi cu dulceata de visine

  1. Radu says:

    arata incredibil de gustos!
    de obicei in restaurante sunt facuti cu un fel de sirop, nu pun dulceata. asa cu dulceata de visine cred ca sunt extraordinari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: