Orez fiert

Multe persoane se chinuie sa obtina o garnitura de orez care sa arate superb, care sa nu se lipeasca bob de bob. Eu am o strategie de a obtine aceasta garnitura. Timpii de fierbere si cantitatiile sunt cele mai importante chestiuni ale acestei garnituri.

Ingrediente

1 cana de orez
2 cani de apa ( se foloseste aceeasi cana pentru a masura orezul cat si pentru a pune apa, cat orez este in cana, atata apa se pune in cana, dar in doua┬áture ­čÖé )

Modul de preparare:

Orezul se spala foarte bine, apoi se tine in apa rece 10 minute. Se pune apa la fiert intr-o oala inalta ( orezul face spume la fierbere si sa nu dea pe afara ) la foc potrivit. Se scurge orezul si se adauga in apa clocotita. Focul se da la minim, se invarte cu o furculita, se pune un capac si 10 minute nu se ia capacul de pe oala, nu se va prinde daca e focul mic. Dupa cele 10 minute de fierbere la foc mic acoperit se opreste focul, se mai invarte o data cu furculita in orez si apoi se lasa sa stea 20 de minute acoperit. Dupa ce au trecut cele 20 de minute orezul este gata, se trece pe sub jet de apa rece, se scuge de apa si se pastreaza la cald.

Orezul astfel preparat se poate folosi ca si garnitura la mancaruri asiatice, sau se poate amesteca cu unt si alte condimente pentru alte tipuri de garnituri.

Timp de pregatire: 12 minute
Timp de gatire: 30 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.

Va astept la urmatoarea reteta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: