Legume cu file de cod alb

Ingrediente pentru 4 portii:

2 bucati file de cod alb ( 200 g )
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
2 fire mari de ceapa verde
4 catei de usturoi
3-4 frunze de salata verde crocanta
1 morcov mare
250 g amestec de legume asiatic – optional
50 ml ulei
1 lingurita de ghimbir taiat fasii subtiri
200 g broccoli
sare si piper
3-4 linguri sos de soja negru
1 lingura de sos de lamaie ( se gaseste in magazinele mari la produsele asiatice )

Mod de preparare

Morcovul, ardeiul si ceapa verde se taie fasii cam de 5-7 cm lungime si foarte subtiri. La ceapa verde se separa partea alba din fata de frunze si apoi se taie in fasii. Codul se taie cubulete, se condimenteaza cu sare, piper si sosul de lamaie si se lasa sa stea 15 minute.
Incingem o tigaie, aduagam ulei si incepem sa sotam legumele de la plic ce sunt inca inghetate, adugam si broccoli, 50 ml de apa, acoperim cu un capac si lasam totul la foc pana se inmoaie legumele. La final condimentam cu sare si piper si le pastram intr-un bol.
Incingem din nou o lingura de ulei in tigaie si adaugam 1/2 din cantitatea de ghimbir si usturoiul zdrobit putin sa lase aroma, apoi pestele scurs de marinata in care a stat, iar dupa cateva secunde punem partea alba de la ceapa. Sotam totul cam 2 minute si le scoatem.
Adaugam iarasi ulei, cand acesta este incins punem ghimbir, apoi morcovul si-l sotam 1 minut, adaugam apoi fasiile de ardei, dupa 30 de secunde completam cu legumele facute anterior si sotam totul 1 minut. Deasupra punem pestele facut, zeama in care a stat pestele la marinat, salata verde si ceapa. Tinem pe foc aproximativ 1 minut amestecand si potrivind-o la gust cu sos de soja, sare si piper dupa caz.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 20 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: