Category Archives: Gustari

bruschete cu spanac si somon afumat

Ingrediente pentru 3 portii:

100 g somon afumat
100 ml lapte
200 g spanac tocat marunt
50 ml de apa
1 bagheta de paine de 30 cm lungime
1 ceapa mica
1 catel usturoi
1/4 lingurita sare
1/8 lingurita piper
1 lingura rasa de faina
1 lingura de ulei

Modul de preparare al acestei retete este foarte simplu, iar ceea ce se obtine este foarte gustos.
Bagheta o taiem in feliute de 1 cm grosime pe care le punem in cuptor pe gratar sa se usuce. Lasam aproximativ 7 minute in cuptor ca sa fie ok, 4 minute pe prima parte si 3 pe cealalta. Dupa ce sunt facute le scoatem si le lasam la racit.
Punem ceapa cu apa si uleiul la foc intr-o tigaie, apoi dupa 2 minute adaugam si spanacul si lasam pe foc 1 minut invartind din cand in cand. Laptele il amestecam cu faina si apoi il adaugam la compozitia de pe foc, apoi punem si usturoiul tocat marunt. Continuam sa tinem totul pe foc pana se ingroasa compozitia, focul trebuie sa fie mic.
Condimentam dupa gust cu sare si piper. Lasam aceasta compozitie sa se raceasca.
Dupa ce sunt racite feliile de paine si piureul de spanac punem pe fiecare felie un strat de 5-8 mm grosime de spanac si apoi o bucatica de somon afumat.
Ornam totul cu cateva felii de lamaie.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 30 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Aperitive

Aceasta postare o datorez mai mult fiicei mele Sara Maria, care a intrat in randul crestinilor-ortodocsi in weekendul ce a trecut.   Mami, tati si Raducu iti doresc sa fii sanatoasa, lipsita de griji si sa ai parte de tot ce-ti doresti.

Cu aceasta deosebita ocazie am pregatit cateva aperitive care zic eu ca se pot face foarte repede si sunt la indemana oricui. Pentru a fi foarte operativi  le vom grupa in asa fel incat atunci cand lucram cu un set de produse sa finalizam toate retele in care se folosesc acestea si abia dupa aceea sa trecem mai departe, eliberand astfel mai multe vase si pastram o curatenie la bancul de lucru.

Sa incepem :

1. Chiftelute de porc

2. Crochete de pui

3. Papiote din bacon cu piept si ficat  de pui

4. Mini sandvici cu sunca si rucola

5. Ciuperci umplute cu sunca si mozzarella

6. Bruschete cu mozzarella si rosii

7. Rosii si ardei umplute cu crema de branza de vaci

8. Bruschete cu somon si piure de spanac

9. Rondele de pizza

Pentru decor am folosit cateva frunze de salata verde, rucola, masline fara samburi, rosii cherry si rondele de lamaie.

In postariile viitoare voi pune retetele pentru fiecare aperitiv cu toate detaliile necesare pentru o reusita sigura.

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna !

Rosii cherry, branza brie si paine prajita

Ingrediente pentru 4 portii:

8 felii de paine
16 rosii cherry
200g branza brie
50 ml ulei de masline
1/4 lingurita sare de masa

Mod de pregatire

Feliile de paine le punem la cuptorul preinacalzit pentru 5 minute, le intoarcem pe celalta parte si le mai lasam 2-3 minute.
Rosiile le taiem in jumatati, branza o taiem cubulete, le amestecam, le condimentam cu sare si le stropim cu 1 lingura de ulei de masline.
Fiecare felie de paine scoasa din cuptor o stropium cu ulei de masline si o saram.
Servim painea impreuna cu rosiile si branza brie.


Timp de pregatire 5 minute
Timp de gatire 8 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna!
Va astept la urmatoarea reteta.

Paine prajita cu mozzarella si rosii cherry

Ingrediente pentru 3 portii:

6 felii de paine
12 rosii cherry
6 felii de mozzarella
2 linguri ulei de masline
2 frunze de busuioc proaspat maruntite
1/4 lingurita de sare fina

Mod de preparare

Incingem un cuptor 5 minute la foc maxim. Punem pe gratarul cuptorului painea si o tinem in cuptor intre 3-5 minute. Scoatem painea o intoarcem cu partea ce a fost spre foc in sus si punem peste feliile de mozzarella dupa care o bagam din nou la cuptor maxim 3 minute.
Rosiile le taiem in 2 si le saram putin, scoatem feliile de paine si le saram putin.
Pe un platou mare asezam feliile de paine, punem rosiile peste ele, presaram busuiocul si stropim totul cu ulei de masline extravirgin.


Timp de pregatire 3 minute
Timp de gatire 8 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna!
Va astept la urmatoarea reteta.

Clatite cu carne de vita in stil chinezesc

Ingrediente pentru 2 portii:

200 g muschi de vita tocat marunt
1 ceapa
1 ou
1 cana de faina
1/2 cana de apa
1 lingurita de sare
1 lingura de sos de soja
1 lingurita otet din orez
1 lingura de amidon
1 varf de cutit de piper
1 lingurita de peperoncino uscat si maruntit
1 lingurita de ardei gras taiat cubulete mici mici
1 catel de usturoi
2 frunze de busuioc
3 linguri sos de rosii
2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Amestecam faina cu o parte din apa si framantam, adaugam treptat apa pana obtinem un aluat cu consistenta potrivita, care nu se prinde de mana si pe care il lasam la rece intr-un vas acoperit pentru 15 minute.
Carnea tocata marunt se amesteca cu oul, sarea, sosul de soja, piper, otetul din orez, amidonul si la final cu ceapa taiata marunt.
Se incinge uleiul de maslinse se adauga peperoncino si ardeiul gras, dupa 20 -30 de secunde se adauga usturoiul pisat, apoi cand acesta incepe sa miroase se aduga sosul de rosii, se condimenteaza dupa gust si apoi se adauga busuiocul taiat marunt. Se lasa sa dea un clocot pe foc si apoi se opreste focul, condimentam dupa gust. Acesta este sosul pentru ceea ce urmeaza sa pregatim. Atentie pentru cei care nu sunt obisnuiti cu peperoncino, este foarte iute, doritorii pot sa scada cantitatea pentru a fi mai putin iute acest sos.
Scoatem aluatul si-l dam in 2 portii egale, il presaram cu faina si il intindem in 2 fasii rotunde si subtiri, ca si 2 blaturi de pizza, atentie sa aveti faina sub aluat pentru a nu se prinde de suprafata pe care lucrati. Carnea impreuna cu ingredientele puse in ea se imparte in 2 cantitati egale, se intinde aceasta compozitie peste blaturile facute anterior. Impartim imaginar blatul in 3 parti egale, si le crestam cu cutitul pe linia imaginara creata dar nu in totalitate, crestatura merge din lateral spre intetior 1/3 din intreg. Cred ca urmarind imaginile se intelege mai bine cum am crestat si cum am impachetat aceasta clatita. Procedam la fel si cu celalalt blat si obtinem 2 clatite groase umplute cu carne de vita. Le ungem cu ulei putin si le punem la foc, fie in tigaie pe foc mic si acoperite, fie in cuptor la foc mic. In aproximativ 20-30 de minute sunt facute. Atentie sa le intoarceti in timp ce se coc ca sa fie rumenite pe ambele parti.
Dupa ce s-au facut taiem fiecare bucata in 3 parti egale.
Se servesc alaturi de sosul picant creat anterior atat calde cat si reci. Eu le prefer mai mult reci.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 30 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Omleta cu kaiser si sos de rosii

Ingrediente pentru 3 portii:

3 oua proaspete
150 g kaiser
3 linguri sos de rosii
50 ml de apa
3 lingurite parmezan
1 ardel verde taiat bastonase
3 lingurite de ulei
sare, piper dupa gust.

Mod de preparare:

Kaiserul se taie cubulete si se pune intr-o tigaie la prajit. Dupa ce acesta s-a facut se adauga sosul de rosii si amestecam iarasi. Adaugam apa si lasam sa fiarba putin pana se ingroasa sosul.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Se ia un ou si se bate. Intr-o tigaie punem o lingurita de ulei si lasam pe foc mic tigaia, adaugam oul, batut si lasam tigaia pe foc mic sa se faca incet. Punem 1/3 din cantiatea de kaiser cu sos de rosii peste oul din tigaie si o rotim ca pe o clatita.
Repetam procedeul si cu celalte 2 oua.
Intr-o farfurie presaram o lingurita de parmezan, stropim cu putin sos cu otet balsamic de Modena si presaram cateva bastonase de ardei verde.

Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 15 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna!

Va astept la urmatoarea retetea.

%d bloggers like this: