Gulas de vita

Ingrediente pentru 10 portii:

2 kg pulpa de vita
3 kg de cartofi noi
1 kg. de ceapa
800 g rosii decojite si date prin blender
2 linguri de chimion
5 ardei grasi curatati de seminte si taiati in bucatele de 2/2 cm
1 pasta de gulas de 160 g iute
100 grame de untura
3-4 frunze de dafin
o legatura de patrunjel proaspat
o lingura de zahar
o lingura de sare si o lingurita de piper

Mod de pregatire

Carnea o taiem in cuburi cam cat luam o data in gura, ceapa o taiem pestisori mai grosi, iar cartofii cuburi mari si ii pastram in apa rece.
Incingem o cratita sau nu ceaun pana iese fum din el si apoi adaugam untura, cand aceasta este topita adaugam carnea si avem grija  sa fie intinsa pe tot fundul cratitei. Dupa ce aceasta isi schimba culoarea adaugam ceapa si amestecam. Lasam totul cateva minute sa se inmoaie si ceapa si apoi adaugam apa pana trece deasupra compozitiei puse deja si lasam totul sa fiarba, amestecand din cand in cand si adaugand apa la nevoie. Fierbem pana cand carnea devine moale.
In momentul in care carnea este moale adaugam restul de ingrediente, fara patrunjel si continuam fierberea pana se inmoaie cartofii.
Gulasul astfel obtinut se serverste cald cu patrunjel verde deasupra.


Timp de pregatire 1 ora
Timp de gatire 3 ore si 30 minute ( depinde de varsta vitei 🙂 )

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna!
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: