Category Archives: Garnituri

Cartofi la cuptor

Ingrediente pentru 4 portii:

1 kg cartofi
3 catei de usturoi curatati si tocati marunti
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de boia
1/4 lingurita de piper
1 lingurita cimbru, si salvie maruntite
3 linguri de ulei

Mod de pregatire

Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem in bucati mari. Restul ingeredientelor le amestecam intre ele si apoi le turnam peste cartofi. Amestecam bine sa se condimenteze toti cartofii.
Intr-o tava unsa cu ulei punem cartofii, tragem o folie de aluminiu peste tava si le bagam la cuptor la foc mediu spre mare 40 de minute. Descoperim dupa aceea, si lasam sa se rumeneasca cartofii inca 15 minute.
Cartofii astfel obtinuti se pot servi ca si ganitura la preparate cu  peste, carne de pui, porc , vita si multe altele.


Timp de pregatire 20 minute
Timp de gatire 1 ora

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna!
Va astept la urmatoarea reteta.

Orez fiert

Multe persoane se chinuie sa obtina o garnitura de orez care sa arate superb, care sa nu se lipeasca bob de bob. Eu am o strategie de a obtine aceasta garnitura. Timpii de fierbere si cantitatiile sunt cele mai importante chestiuni ale acestei garnituri.

Ingrediente

1 cana de orez
2 cani de apa ( se foloseste aceeasi cana pentru a masura orezul cat si pentru a pune apa, cat orez este in cana, atata apa se pune in cana, dar in doua ture 🙂 )

Modul de preparare:

Orezul se spala foarte bine, apoi se tine in apa rece 10 minute. Se pune apa la fiert intr-o oala inalta ( orezul face spume la fierbere si sa nu dea pe afara ) la foc potrivit. Se scurge orezul si se adauga in apa clocotita. Focul se da la minim, se invarte cu o furculita, se pune un capac si 10 minute nu se ia capacul de pe oala, nu se va prinde daca e focul mic. Dupa cele 10 minute de fierbere la foc mic acoperit se opreste focul, se mai invarte o data cu furculita in orez si apoi se lasa sa stea 20 de minute acoperit. Dupa ce au trecut cele 20 de minute orezul este gata, se trece pe sub jet de apa rece, se scuge de apa si se pastreaza la cald.

Orezul astfel preparat se poate folosi ca si garnitura la mancaruri asiatice, sau se poate amesteca cu unt si alte condimente pentru alte tipuri de garnituri.

Timp de pregatire: 12 minute
Timp de gatire: 30 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.

Va astept la urmatoarea reteta.

 

%d bloggers like this: