Fettuccine ( paste late ) cu spanac si gorgonzola

Ingrediente pentru 5 persoane:

500 g paste late (fettuccine)
500 g spanac congelat
150 g gorgonzola
125 g smantana dulce
50 g unt
1 lingura ulei de masline
50 ml vin
5 cepe maricele
1 lingurita de sare mare
1/2 lingurita de piper

Mod de preparare:

Tocam ceapa si o calim in untul topit amestecat cu ulei. Cand ceapa a devenit sticloasa adaugam spanacul inghetat, punem capacul si lasam pe foc aproximativ 10 minute. In paralel punem la fiert apa pentru paste, aproximativ 5 l. Cand apa incepe sa fiarba adaugam 2 linguri de sare si punem pastele la fiert. Le fierbem al dente.
Dupa ce au trecut cele 10 minute amestecam spanacul cu ceapa, adaugam smantana, vinul si jumatate din cantitatea de branza gorgonzola, condimentam cu sare si piper. Aceasta compozitie o pasam cu un blender vertical.
Dupa ce pastele s-au fiert, le scurgem de apa, si le servim cu sosul creat anterior si bucatele de gorgonzola deasupra.

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 20 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: