Cornuri cu ciocolata sau dulceata ( dupa preferinte )

Ingrediente pentru 10 cornuri:

400 g faina
200 ml lapte caldut
200 g crema de ciocolata ( finetti )
100 g zahar
30 g drojdie
1 lingura de ulei
2 oua

Mod de preparare:

Faina se pune intr-un vas mare, se face o gaura in mijloc unde se pune drojdia cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Lasam sa dospeasca 10 minute.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul si le omogenizam, adaugam apoi treptat lapte caldut si amestecam pana se topeste zaharul.
Aceasta compozitie o adaugam peste faina si incepem sa framantam aluatul pana se desprinde de pe peretii vasului, apoi o lasam la dospit jumatate de ora.
Impartim compozitia in bucati de 50-60 g bucata pe care o intindem in forma triunghiulara, punem in partea mai lata ciocolata si o rulam dinspre partea lata spre varf obtinand cornuletele.
Ungem cornurile cu albusul celor 2 oua batut putin si apoi le bagam la cuptorul preincalzit pentru 20 minute la un foc mic spre mediu.


Timp de pregatire: 70 minute
Timp de gatire: 20 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Prajitura cu branza de vaci si budinca de vanilie

Ingrediente pentru o prajitura

Pentru aluat:

400 g faina
2 galbenusuri
200 g unt la temperatura camerei
5-6 linguri smantana
1 lingurita de sare
100 g zahar
4 linguri cacao
1 lingurita de bicarbonat stinsa cu 1/2 lingurita de otet

Pentru umplutura:

1000 g branza proaspata de vaca
100 g smantana
150 g iaurt
150 g zahar
6 oua
coaja rasa de la o lamaie
2 plicuri praf budinca de vanilie
Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se amesteca intre ele si formam un aluat omogen pe care il tinem la rece minim 30 de minute.
Toate ingredientele de la umplutura le punem intr-un vas mai adanc si le amestecam cu un blender pana devin omogene.
Ungem o tava mai adanca cu o lingurita de unt si o tapetam cu faina. Scoatem aluatul de la rece, 1/3 din cantitatea de aluat o pastram si restul de 2/3 o intindem pe fundul tavei. Peste ea punem umplutura formata inainte si apoi restul de aluat il intindem foarte subtire si il punem peste umplutura de branza.
Introducem tava la cuptor pentru 50 de minute la foc mic spre mediu.
Servim prajitura presarata cu zahar pudra si dulceata de merisoare.


Timp de pregatire 45 minute
Timp de gatire 50 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna!
Va astept la urmatoarea reteta la fel de delicioasa.

Prajitura cu dulceata de visine

Ingrediente pentru o tava 25/40 cm:

400 g zahar
400 g unt mai gras de 65 %
8 oua mari
340 g faina
60 de grame cacao
2 lingurita praf de copt
2 plic de zahar vanilat
2 vรขrf de cutit sare
200 g dulceata de visine
1 lingurita de cacao

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbensuri la cele 8 oua. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si zaharul vanilat iar apoi galbenusurile care inainte au fost amestecate cu putina sare si batute.
In spuma de la albusuri incorporam treptat untul ( untul sa fie moale la temperatura camerei ) si apoi faina.
Tava o ungem cu unt si apoi o tapetam cu faina. Punem aproape toata compozitia obtinuta mai sus in tava, pastram 2 linguri pe care le amestecam cu lingurita de cacao si apoi presaram din aceasta compozitie peste cea din tava, aleator sa obtinem ce modele dorim.
Peste acestea in tava punem dulceata de visine in asa fel incat sa avem dulceata din 3 in 3 cm indiferent cum masuram.
Cuptorul ar trebuie sa fie deja preincalzit, eu il pornesc la inceputul procedeului.
Introducem tava in cuptor pentru 35-40 de minute la foc mic. Testam cu scobitoarea daca e gata dupa 35 de minute, daca se prinde de ea atunci o mai lasam.
Este foarte important sa o coacem la foc mic pentru a nu se arde in partea de jos si pe laterale.


Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatire: 35 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Foi de placinta cu mere la tigaie

Daca vreodata vreti sa va surprindeti prietenii cu ceva usor de facut, foarte rapid si fara prea multa bataie de cap, atunci urmatoarea reteta este ceea ce trebuie sa faceti.

Ingreditente:

1 pachet foi de placinta 400 g
1 kg mere
100 g zahar
25 ml ulei

Mod de preparare:

Merele curatate se dau pe razatoare de un ajutor specializat la asa ceva ๐Ÿ™‚ , se amesteca cu zaharul si se pun intr-o cratita pe foc pana se evapora tot sucul ce il lasa merele. Foile de placinta le ungem cu ulei, le indoim in 2 pe lungime, dam iarasi cu ulei si punem 2 lingur1 mari de mere pe diagonala cam 7 cm mai sus de capatul de jos ai foii, cum se vede in imagine si apoi le impaturim sub forma de triunghi. Imaginile de mai jos sper sa va ajute la felul cum se impaturesc foile cu compozitie cu tot. Fiecare trigon astfel creat se unge cu putin ulei si se pune intr-o cratita incinsa dar pe foc mic. Se lasa aproximativ 3-5 minute pe o parte, depinde de tipul de cratita folosit. Va recomand sa folositi o cratita de fonta.

 

Timp de pregatire 15 minute
Timp de gatire 20-30 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Cheese cake

Ingrediente pentru un tort:

1 kg. branza proaspata de vaci ( se poate folosi si branza degresata )
8 linguri de zahar
1/2 lamaie ( o stoarcem )
350 ml lapte 1.5 % grasime
3 plicuri de gelatina
300 g de biscuiti zdrobiti cat mai marunt
120-130 g unt

Mod de preparare:

Adaugam 300 ml de lapte peste cele cele 3 plicuri de gelatina si le lasam sa stea 10 minute.
Topim untul si-l amestescam cu biscutii apoi pe fundul unei forme de tort de 26 cm unsa inainte cu putin ulei intindem compozitia uniform si o presam bine. Dam forma la rece pentru 30 minute.
Branza o amestecam cu 50 ml de lapte, zaharul si zeama de lamaie dupa care o pasam cu blenderul, astfel o vom face foarte omogena.
Punem laptele cu gelatina pe un vas ce sta pe o baie de aburi si o lasam sa se topeasca, invartind. Adaugam treptat 10-15 linguri de branza in compozitia de pe baia de aburi si omogenizam totul.
Aceasta compozitie o dam prin blender iarasi pentru o mai buna omogenizare dupa care o punem peste biscuitii in forma de tort.
Introducem din nou la frigider forma de tort si o lasam la rece minim 2 ore. Scoatem dupa acest timp forma, desprindem partea laterala si ornam tortul cu putina pudra de cacao, kiwi si un topping dupa preferinte.
Servim rece, cu placere divina ๐Ÿ™‚


Timp de pregatire: 40 minute
Timp de gatire: 2-3 ore

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.