Dublu hamburger

Ingrediente pentru 8 bucati:

700 g carne de vita tocata cat mai mic, daca se poate cu un blender sa fie ca o pasta
1 lingurita de sare
1 lingurita de piper
1 salata verde crocanta
8 felii de branza topita
Pentru sos:
1 ceapa alba medie ca dimensiune
1-2 castraveti murati
1 lingurita de praf de usturoi
1 lingura de mustar
3 linguri de maioneza

Pentru chiflute :
500 g faina
1 plic de drojdie
250 ml de apa
1/2 lingurita de sare
1/2 lingurita de zahar
Mod de preparare:

Din faina, drojdie, apa, sare si zahar se face un aluat de paine pe care-l portionam in 8 chifle, le lasam la dospit la cald jumatate de ora si apoi le coacem la foc mic 35-40 minute. Dupa ce s-au facut le scoatem si le ungem cu apa, folosind o pensula, pentru a se inmuia coaja.
Carnea o portionam in 16 bilute pe care le turtim sa iasa cerculete de maxim 3 mm grosime pe care le prajim pe ambele parti pe un gratar incins. Dupa ce se scot se sareaza si se pipereaza fiecare bucata.
Ingredientele de la sos, cu exceptia castravetelui se dau la blender, sau daca acesta nu exista se toaca marunt ceapa si se amesteca. Castravetele se taie cubulete cat mai mici posibil si se incorporeaza in sos.
Dupa ce chiflutele s-au racit se taie in 3 si se prajesc pe pe un gratar incins sau in tigaie sau fiecare cum poate 🙂 .
Incepem sa pregatim hamburgerul astfel, partea de jos a chiflei se unge cu sos, peste ea se pune carnea, salata verde, o felie de branza, apoi partea de mijloc de la chifluta cu partea prajita in jos, apoi se pune o lingurita de sos, carne, salta si ultima bucata de chifluta care a fost si ea data cu sos pe partea prajita.
Rezultatul se savureaza cu placere.

Timp de pregatire: 20-30 minute
Timp de gatire: 1 ora

Buctarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: