Dovlecei umpluti cu carne

Ingrediente pentru 5 persoane:

3 dovlecei mari
300 g carne tocata de porc
4 linguri de orez fiert ( eu am pus nefiert si a ramas mai tare, asa ca …. mai bine sa fie fiert )
2 oua
2 rosii mari
100 ml suc de rosii
150 g de mozzarella
1 ceapa
1 lingura de ulei de masline.
1/2 legatura de marar
1/2 ardei
1 lingura de unt sau margarina
1/2 lingurita de sare fina
1 lingurita de sare mare de masa

Mod de preparare:

Punem carnea la foc intr-o cratita cu o lingura de ulei de masline. Dupa 2-3 minute adaugam ceapa care a fost taiata foarte foarte marunt inainte. Cand ceapa s-a inmuiat si si-a schimbat culoarea adaugam orezul si rosiile taiate cubulete. Mai lasam pe foc 5 minute amestecand din cand in cand si oprim focul. Adaugam mararul taiat marunt si lasam compozitia sa se raceasca. Pana ce se raceste compozitia pregatim dovlecelul. Taiem dovleceii in 10 bucati aproximativ egale ca si lungime. Ar fi bine sa fie minim 5 cm lungime, si nu mai mult de 7 cm. Cu o lingura scoatem de la fiecare bucata mijlocul moale, dar lasam sa aiba pe fund cel putin 1 cm de dovlecel grosime. Fiecare bucata se presara pe interior cu sare fina.
Dupa ce compozitia s-a racit adaugam cele 2 oua, amestecam sa se omogenizeze bine, dupa care adaugam si mozzarella rasa. Amestecam compozitia si umplem fiecare bucata de dovlecel.
Vom folosi un vas de lut pentru cuptor care a fost tinut inainte in apa rece cel putin 20 de minute, il ungem pe interior cu untul sau margarina. Adaugam bucatile de dovlecel in vas, punem capacul si il dam la cuptor pentru 70-90 de minute la foc mediu spre mare.

Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatire: 90 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: