Cum imi pregatesc eu cutitul de bucatar

Una din cele mai importante piese intr-o bucatarie este cutitul de bucatar. Aceasta unealta trebuie sa fie foarte bine ascutita. Un cutit care taie foarte bine ne usureaza foarte mult munca in bucatarie. In filmuletul urmator voi descrie pasii care ii urmez eu pentru a pregati cutitul meu de bucatar.

In tipul filmului o sa vorbesc despre pietrele pe care le folosesc. Cele mai importante sunt cele comandate cu cutitul. Sunt 2 pietre de apa cu duritatea 1000 ( cea caramizie ) si 6000 ( cea de culoare gri -era alba la inceput ). Se pot folosi si pietre obisnuite insa nu se vor obtine rezultatele unei lame cu un tais foarte fin, asemanator unei lame de barbierit, dar cu siguranta o sa fie foarte bine ascutite, deci puteti aplica acelasi procedeu si cu pietre de ascutit mai familiare dumneavoastra.

Inainte de a lucra cu cutitul de bucatar acesta ar trebui sa fie dat de 2-3 ori pe o piatra foarte fina, eu am o piatra rotunda foarte fina pe care o folosesc zi de zi la ascutirea cutitului, astfel taisul ramane bine acutit o perioada mai indelungata de timp.

Acestea fiind spuse las filmuletul sa vorbeasca in locul meu.

Bucatarialuideac va sfatuieste sa aveti grija la degete 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: