Crochete de pastrav

Ingrediente pentru o portie:

1 buc. pastrav eviscerat, aprox. 650-700 g
2 catei de usturoi taiat rondele subtiri
1 ou
50 g unt
1 lingura de ulei de masline
250 ml de lapte caldut
1 lingurita mare amidon
130 g pesmet
1/2 lingurita de sare grunjoasa
1/2 lingurita de piper negru
100 ml de ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Pastravul bine spalat si curatat de intestine se sareaza, se pipereaza si apoi i se pun in interior rondele de usturoi. Se pune intr-o bucata de hartie de copt si se da la cuptor la foc mare pentru 20-25 minute.
Topim untul intr-o tigaie si adaugam uleiul de masline, incorporam apoi amidonul, laptele si condimentam cu sare si piper. Fierbem pana se ingroasa putin, oprim focul si adugam 75 g de pesmet.
Dupa cele 20-25 de minute scoatem pastravul de la cuptor, il desfacem, separam carnea de pielita si oase. Carnea o maruntim cu o furculita si o adaugam la sosul cu pesmet creat anterior, amestecam bine, adaugam si oul si omogenizam toata compozitia.
Din compozitia astfel obtinuta formam bilute pe care le trecem prin pesmetul ramas si apoi le prajim in ulei pana se rumenesc, focul sa fie mic.
Se servesc atat calde cu diferite garnituri de legume cat si reci ca si aperitiv. Eu le recomand reci ca si aperitiv.


Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 60 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: