Cotlet dezosat de porc cu muguri de bambus, ardei si cartofi

Ingrediente pentru 3 portii:

100 g cotlet de porc dezosat
300 g orez fiert – reteta pentru “orez fiert” se gaseste pe acest site
6 catei de usturoi
3 buc ardei gras
3 cartofi mari
1 borcan muguri de bambus ( 400 g )
6 linguri sos de soja
1/2 lingurita otet alb de orez
2 linguri ulei de masline
6 linguri ulei pentru prajit ( ex. ulei de palmier )
1 castravete mic proaspat de gradina( castravete din productie proprie )
1 lingurita de amidon
4 linguri de apa

Mod de preparare:

Taiem cartofii in bucati mai mari si ii punem la fiert cu putina sare si 2 catei de usturoi. In paralel pregatim orezul fiert dupa reteta de pe acest site.
Carnea o taiem in bucati de 2-3/2-3 cm si nu mai groasa de 2 mm si o punem la marinat cu 4 linguri sos de soja, un catel de usturoi zdrobit si taiat marunt, otetul de orez, apa si 1/2 lingurita amidon.
O lasam sa stea la marinat pana terminam cartofii. In acest timp ardeii ii taiem in fasii cat mai lungi si nu mai late de 5 mm, usturoiul ramas il zdrobim si-l taiam in bucati mai mari, castravetele il taiem in jumatate si apoi fiecare bucata o taiem in fasii subtiri de 1 mm, sau cat de subtire poate fiecare.
Scurgem mugurii de bambus de zeama in care au stat si ii clatim cu apa rece, dupa care ii amestecam cu fasiile de castravete.
Dupa ce s-au fiert catofii pe acestia ii prajim la foc mic in ulei pana se rumenesc pe fiecare parte. Langa ei la prajit punem si 2 catei de usturoi zdrobiti si taiati in bucati.
Incingem o cratita pe foc, adaugam apoi uleiul de masline si apoi punem carnea stoarsa de sosul in care a stat la marinat. Dupa 30 de secunde adaugam tot usturoiul ramas si amestecam, aduagam apoi mugurii de bambus si castravetele, lasam pe foc sa stea cam 1-2 minute invartind din cand in cand. Adaugam restul de amidon ramas invartim, apoi adaugam sosul in care a stat carnea la marinat.
Lasam pe foc 1 minut, invartim, adugam apoi ardeiul si invartind in mancare din cand in cand. O lasam pe foc 2-3 minute.
In acest timp ar trebui sa fie gata si cartofii, frumos rumeniti pe toate partiile.
Servim aceasta mancare alaturi de cartofii crocanti si orezul fiert.


Timp de pregatire:15 minute
Timp de gatire: 50 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: