Cornuri cu ciocolata sau dulceata ( dupa preferinte )

Ingrediente pentru 10 cornuri:

400 g faina
200 ml lapte caldut
200 g crema de ciocolata ( finetti )
100 g zahar
30 g drojdie
1 lingura de ulei
2 oua

Mod de preparare:

Faina se pune intr-un vas mare, se face o gaura in mijloc unde se pune drojdia cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Lasam sa dospeasca 10 minute.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul si le omogenizam, adaugam apoi treptat lapte caldut si amestecam pana se topeste zaharul.
Aceasta compozitie o adaugam peste faina si incepem sa framantam aluatul pana se desprinde de pe peretii vasului, apoi o lasam la dospit jumatate de ora.
Impartim compozitia in bucati de 50-60 g bucata pe care o intindem in forma triunghiulara, punem in partea mai lata ciocolata si o rulam dinspre partea lata spre varf obtinand cornuletele.
Ungem cornurile cu albusul celor 2 oua batut putin si apoi le bagam la cuptorul preincalzit pentru 20 minute la un foc mic spre mediu.


Timp de pregatire: 70 minute
Timp de gatire: 20 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: