Clatite cu urda si marar

Ingrediente pentru 4 portii

250 g faina
500 ml lapte
1 lingura de ulei
1/4 lingurita de sare,
2 oua

Pentru umplutura:

300 g urda proaspata
2 plicuri de zahar vanilat
1 ou proaspat
1 lingura de marar proaspat tocat
1/2 lingura de zahar
Mod de preparare:

Intr-un vas adanc se pune faina, in mijlocul ei se pun ouale si restul ingredientelor mai putin laptele si se incepe amestecarea lor pana la omogenizare. Se adauga putin lapte si se continua omogenizarea, apoi treptat adaugam laptele si invartim sa nu facem cocoloase pana cand se incorporeaza tot laptele si obtinem un aluat care curge, asa cum se vede in filmulet.
Se pune cate un polonic in tigaia pentru clatite si se prajesc. Daca tigaia are nevoie de ulei atunci se unge aceasta in prealabil cu o pensula de silicon, astfel o sa fie intins uleiul omogen pe toata suprafata tigaii si se foloseste mult mai putin ulei.

Umplutura:

Urda se zdrobeste cu furculita, se amesteca cu restul de ingrediente si se omogenizeaza cat mai bine.
Clatitele se umplu cu aceasta compozitie.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 30 minute

BucatarialuiDeac va ureaza pofta buna.

Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: