Clatite cu carne de vita in stil chinezesc

Ingrediente pentru 2 portii:

200 g muschi de vita tocat marunt
1 ceapa
1 ou
1 cana de faina
1/2 cana de apa
1 lingurita de sare
1 lingura de sos de soja
1 lingurita otet din orez
1 lingura de amidon
1 varf de cutit de piper
1 lingurita de peperoncino uscat si maruntit
1 lingurita de ardei gras taiat cubulete mici mici
1 catel de usturoi
2 frunze de busuioc
3 linguri sos de rosii
2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Amestecam faina cu o parte din apa si framantam, adaugam treptat apa pana obtinem un aluat cu consistenta potrivita, care nu se prinde de mana si pe care il lasam la rece intr-un vas acoperit pentru 15 minute.
Carnea tocata marunt se amesteca cu oul, sarea, sosul de soja, piper, otetul din orez, amidonul si la final cu ceapa taiata marunt.
Se incinge uleiul de maslinse se adauga peperoncino si ardeiul gras, dupa 20 -30 de secunde se adauga usturoiul pisat, apoi cand acesta incepe sa miroase se aduga sosul de rosii, se condimenteaza dupa gust si apoi se adauga busuiocul taiat marunt. Se lasa sa dea un clocot pe foc si apoi se opreste focul, condimentam dupa gust. Acesta este sosul pentru ceea ce urmeaza sa pregatim. Atentie pentru cei care nu sunt obisnuiti cu peperoncino, este foarte iute, doritorii pot sa scada cantitatea pentru a fi mai putin iute acest sos.
Scoatem aluatul si-l dam in 2 portii egale, il presaram cu faina si il intindem in 2 fasii rotunde si subtiri, ca si 2 blaturi de pizza, atentie sa aveti faina sub aluat pentru a nu se prinde de suprafata pe care lucrati. Carnea impreuna cu ingredientele puse in ea se imparte in 2 cantitati egale, se intinde aceasta compozitie peste blaturile facute anterior. Impartim imaginar blatul in 3 parti egale, si le crestam cu cutitul pe linia imaginara creata dar nu in totalitate, crestatura merge din lateral spre intetior 1/3 din intreg. Cred ca urmarind imaginile se intelege mai bine cum am crestat si cum am impachetat aceasta clatita. Procedam la fel si cu celalalt blat si obtinem 2 clatite groase umplute cu carne de vita. Le ungem cu ulei putin si le punem la foc, fie in tigaie pe foc mic si acoperite, fie in cuptor la foc mic. In aproximativ 20-30 de minute sunt facute. Atentie sa le intoarceti in timp ce se coc ca sa fie rumenite pe ambele parti.
Dupa ce s-au facut taiem fiecare bucata in 3 parti egale.
Se servesc alaturi de sosul picant creat anterior atat calde cat si reci. Eu le prefer mai mult reci.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 30 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: