Chiftelute din carne de porc

Ingrediente pentru 100 chftelute

1 kg carne de porc tocata
3 catei de usturoi curatati si tocati marunt
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de boia
1/2 lingurita de piper
3 linguri de pesmet
3 lingurite de ulei

Mod de pregatire

Amestecam ingredientele de mai sus intre ele, exceptand uleiul, pana se omogenizeaza totul. Formam din aceasta compozitie chiftelute, maxim 2 cm diametru.
Pentru a lucra mai usor, ungem mainile cu ulei, ne ajunge o lingura de ulei pentru asta. Cu o lingura de ulei ugem un platou mare pe care punem chiftelutele, astfel nu se vor prinde de el.
Ultima lingura de ulei o folosim sa ungem o foaie de copt cu ea pe care o punem in tava si pe ea punem chiftelutele. Bagam tava in cuptor la foc mediu pentru 40 de minute.
Chftelutele astfel formate se servesc reci ca un aperitiv.


Timp de pregatire 30 minute
Timp de gatire 40 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna!
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: