Cheese cake

Ingrediente pentru un tort:

1 kg. branza proaspata de vaci ( se poate folosi si branza degresata )
8 linguri de zahar
1/2 lamaie ( o stoarcem )
350 ml lapte 1.5 % grasime
3 plicuri de gelatina
300 g de biscuiti zdrobiti cat mai marunt
120-130 g unt

Mod de preparare:

Adaugam 300 ml de lapte peste cele cele 3 plicuri de gelatina si le lasam sa stea 10 minute.
Topim untul si-l amestescam cu biscutii apoi pe fundul unei forme de tort de 26 cm unsa inainte cu putin ulei intindem compozitia uniform si o presam bine. Dam forma la rece pentru 30 minute.
Branza o amestecam cu 50 ml de lapte, zaharul si zeama de lamaie dupa care o pasam cu blenderul, astfel o vom face foarte omogena.
Punem laptele cu gelatina pe un vas ce sta pe o baie de aburi si o lasam sa se topeasca, invartind. Adaugam treptat 10-15 linguri de branza in compozitia de pe baia de aburi si omogenizam totul.
Aceasta compozitie o dam prin blender iarasi pentru o mai buna omogenizare dupa care o punem peste biscuitii in forma de tort.
Introducem din nou la frigider forma de tort si o lasam la rece minim 2 ore. Scoatem dupa acest timp forma, desprindem partea laterala si ornam tortul cu putina pudra de cacao, kiwi si un topping dupa preferinte.
Servim rece, cu placere divina 🙂


Timp de pregatire: 40 minute
Timp de gatire: 2-3 ore

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: