Cartofi la cuptor

Ingrediente pentru 4 portii:

1 kg cartofi
3 catei de usturoi curatati si tocati marunti
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de boia
1/4 lingurita de piper
1 lingurita cimbru, si salvie maruntite
3 linguri de ulei

Mod de pregatire

Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem in bucati mari. Restul ingeredientelor le amestecam intre ele si apoi le turnam peste cartofi. Amestecam bine sa se condimenteze toti cartofii.
Intr-o tava unsa cu ulei punem cartofii, tragem o folie de aluminiu peste tava si le bagam la cuptor la foc mediu spre mare 40 de minute. Descoperim dupa aceea, si lasam sa se rumeneasca cartofii inca 15 minute.
Cartofii astfel obtinuti se pot servi ca si ganitura la preparate cu  peste, carne de pui, porc , vita si multe altele.


Timp de pregatire 20 minute
Timp de gatire 1 ora

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna!
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: