bruschete cu spanac si somon afumat

Ingrediente pentru 3 portii:

100 g somon afumat
100 ml lapte
200 g spanac tocat marunt
50 ml de apa
1 bagheta de paine de 30 cm lungime
1 ceapa mica
1 catel usturoi
1/4 lingurita sare
1/8 lingurita piper
1 lingura rasa de faina
1 lingura de ulei

Modul de preparare al acestei retete este foarte simplu, iar ceea ce se obtine este foarte gustos.
Bagheta o taiem in feliute de 1 cm grosime pe care le punem in cuptor pe gratar sa se usuce. Lasam aproximativ 7 minute in cuptor ca sa fie ok, 4 minute pe prima parte si 3 pe cealalta. Dupa ce sunt facute le scoatem si le lasam la racit.
Punem ceapa cu apa si uleiul la foc intr-o tigaie, apoi dupa 2 minute adaugam si spanacul si lasam pe foc 1 minut invartind din cand in cand. Laptele il amestecam cu faina si apoi il adaugam la compozitia de pe foc, apoi punem si usturoiul tocat marunt. Continuam sa tinem totul pe foc pana se ingroasa compozitia, focul trebuie sa fie mic.
Condimentam dupa gust cu sare si piper. Lasam aceasta compozitie sa se raceasca.
Dupa ce sunt racite feliile de paine si piureul de spanac punem pe fiecare felie un strat de 5-8 mm grosime de spanac si apoi o bucatica de somon afumat.
Ornam totul cu cateva felii de lamaie.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 30 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: