Bors cu perisoare

Ingrediente pentru 10 portii:

500 g carne tocata
250 g ceapa
100 g ardei gras
200 g morcov
100 g radacina de patrunjel
100 g telina
70 g pastade rosii
300 g rosii proaspete
100 g orez
700 ml bors
2 oua
1 legatura leustean
1 legatura patrunjel
40 g sare
2 g piper

Mod de preparare

Ceapa, morcovii, telina si radacina de patrunjel se toaca marunt dupa care se pun la fiert in 4 l de apa. Ardeii se taie cubulete, rosiile se deconjesc iar orezul il fierbem 10-15 minute in 300 ml de apa la foc mic.
Amestecam carnea cu 50 g orez, ouale, putin patunjel verde si condimentam cu sare si piper. Din aceasta compozitie formam bilute cam de 2-3 cm diametrul.
Rosiile ca sa poata decojii mai usor se cresteaza asa cum se vede in imagine si se pun in apa clocotita 5 minute.
Dupa ce legumele sunt aproape fierte agaugam periosoarele, restul de orez si leusteanul tocat marunt. Fierbem borsul la foc mic acoperit.
In maxim 10 minute perisoarele se ridica, semn ca sunt fierte, adaugam pasta de toamate si rosiile taiate marunt, mai fierbem cateva minute si apoi adaugam borsul continuand fierberea inca 5 minute potrivind gustul final.
Servim cu patrunjel verde deasupra.


Timp de pregatire:20 minute
Timp de gatire: 90 minute

Bucatarialuideac va ureaza pofta buna.
Va astept la urmatoarea reteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: