Aripioare de pui la wok cu legume si sos picant

Ingrediente pentru 6 portii:

1 kg aripioare de pui
1 morcov mare
1 fir de ceapa verde
1/2 ardei rosu
50 g salata iceberg
4 catei de usturoi zdrobiti
300 g orez
8 linguri sos teriyaki
4-6 linguri sos picant chilli
1 lingurita amidon alimentar
1 lingurita de sare
50 ml apa
50 ml ulei

Mod de preparare

Aripioarele spalate si sterse se condimenteaza cu 6 linguri de sos teriyaki si sarea si se lasa la rece jumatate de ora. Orezul il pregatim dupa reteta de orez fiert (http://www.bucatarialuideac.ro/orez-fiert/ )
Morcovul, ardeiul si salata se taie fasii cat mai subtiti, ceapa o taiem in diagonala, usturoiul zdrobit il taiem in bucati mai mari.
Dupa ce am scos de la rece aripioarele incingem un wok si punem 40 ml de ulei in wok-ul incins apoi adaugam aripioarele si le lasam sa se faca acoperite cu un capac. Invartim din cand in cand.
Dupa ce am scos aripioarele incingem restul de ulei si adaugam ceapa cu usturoiul. Dupa 30 de secunde adaugam si morcovul si sotam 2-3 minute, adaugam apoi ardeiul si salata, sotam jumatate de minut, adaugam amidonul, apa si restul de sos de teriyaki.
Invartim sa se faca putin sos si scoatem legumele.
Aripioarele le servim cu garnitura de orez, legume sotate si sos chilli deasupra.


Bucatarialuideac va ureaza pofta buna!
Va astept si la urmatoarea reteta.

Timp de pregatire: 40 minute
Timp de gatire: 35-40 minute

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: